El hòbbit i el Senyor dels Anells

Si us agraden els llibres de fantasia, aquest dos són uns clàssics. Ara us farem una petita introducció:

El primer tracte sobre Bilbo Bolsón, un Hòbbit normal i corrent que havia tingut un contacte amb un mag quan era petit, conegut com a Gandalf. Seguidament quan ell era gran es tornaran a retrobar amb uns nans que li donaran la possibilitat de fer un viatge ple d’aventures i perills per recuperar Erebor, a muntanya solitària arravatada pel drac Smaug. Amb el líder del llinatge dels nans Thorin Escut de Roure i els seus companys.

No obstant això, el protagonista pel camí trobarà un anell màgic i molt poderós creat pel Sauron, aquest se’l guardarà i l’utilitzarà sense cap compte per ajudar-se a ell mateix i al grup per arribar a la Muntanya Solitària.

 El segon tracte en què el Bilbo li regala l’anell al seu fill adoptat Frodo (aquest objecte crearà una guerra entre tots els habitants de la Terra Mitjana. Si no és destruït l’anell, el seu amo Sauron serà immortal encara que el derrotin. Ells tenen un càrrec molt important de destruir-lo en el Mont del Destí, en Mordor. Amb ell anirà tota una companyia incloent al mag Gandalf que acabaran recorrent moltes aventures per acabar destruint l’anell.

Els llocs per on passen els dos clàssic són:

El Hòbbit:

Va des de la comarca fins a les terres solitàries, seguidament fins a la Vall de Rivendel un lloc on viuen uns dels elfs més importants i savis de la Terra. Després cap a les muntanyes nuvolades on apareix per primer com en Golum en la caverna dels trasgos. En allà el protagonista li roba l’anell poderós ha aquesta criatura i es desenvoluparà la història dels senyors dels anells gràcies a aquesta acció. Després fins a les Terres Aspres, seguidament cap al Bosc Negre on són capturats per unes aranyes malvades i uns elfs no tan savis i intel·lectuals com els de Rivendel, tot seguit cap a la Ciutat del Llac on després és destruïda pel drac Smaug i en allà també maten el drac i finalment al seu destí, la Muntanya Solitària o Erebor. Seguidament el protagonista torna cap a la seva casa amb un botí.

El Senyor dels Anells:

Surten de la comarca, volen anar direcció Rivendel però abans d’arribar han de passar pel Bosc Vell, arriven a Bree, paren a descansar en la posada del Poney Pisador on coneixen un personatge molt important (Aragorn que serà el rei de Gondor pel llinatge). Seguidament arriben a Rivendel però el protagonista està ferit per culpa d’un atac dels Nazgûls (eren súbdits de Sauron). En allà Frodo aconsegueix més companys per a la seva comunitat de l’anell i se’n van cap a les mines de Moria. Després van anar cap al turó de Rohan i seguidament cap a la porta negra que era l’entrada a Mordor, però per problemes varis van haver d’entrar per les mines de Morgul, eren unes coves secretes que també accedien a Mordor, d’allà entren a Mordor i després d’una sèrie de conflictes amb orcs s’endinsen en les terres cap al Mont del Destí que era l’objectiu del viatge per desintegrar l’anell i posar pau a la Terra Mitjana.

Rivendel

Mordor

Gondor, aquesta és la seva capital (Minas Tirith)

Mapa dels dos recorreguts