Finis Mundi

Aquest llibre va ser escrit per Laura Gallego, una escriptora juvenil. És un llibre que aparti de llegendes et transporta a l’edat mitjana. És un llibre de fantasia on els protagonistes han de recórrer un llarg viatge per salvar el món. Hi ha parts d’acció, misteri, intriga, amor, desconfiança … També té una trama molt interessant.

El seu recorregut és molt extens, viatge per moltes parts d’Europa sense cap vehicle de motor, ja que en aquella època no hi havia.

Monasteri de Saint Paul (França).

Aquí és a on vivia un dels personatges principals. Des d’aquí comença el viatge d’un monge molt jove que ho perd tot per culpa d’un atac hongarès que van arrasar el seu monestir excepte un llibre molt important.
El protagonista que era en Michel era de l’Ordre de Cluny.

  • Regió de Picardia.

Passen per aquí fins a arribar a una de les primeres ciutats a les quals han d’anar. Aquesta regió és com una província de França. Passen per moltes de les ciutats principals, ja que un dels personatges principals actua pels pobles.

  • Riu Sena.

Aquest és un dels rius més importants de França, ja que passa per la capital del país i és molt llarg. Durant la història passen per petits pobles al costat d’aquest riu.

Aquisgrán:

  • És una gran ciutat situada a Bèlgica. Aquest és un dels tres municipis més importants per la història. Durant el llibre es presenta la idea que el cos de Carlomagne està enterrat en aquesta ciutat.

Posteriorment van a fer el camí de Santiago, ja que han d’arribar fins a una petita ermita situada a Finisterre. Posteriorment van fins a un port i cap a gran Bretanya. Allà és on s’acaba el llibre. Seria una molt bona ruta actualment per visitar bona part d’Europa.

Cami de Santiago en la actualitat
Santiago de Compostela