Aquest és un dels llibres més clàssics de Julio Verne: Viatge al centre de la Terra

Per iniciar el viatge, el protagonista (anomenat Àxel) des d’una ciutat d’alemanya, Hamburg, amb l’ajuda del seu avi, s’en va cap a Indonèsia.

Allà arriben a una ciutat anomenada Reykjavík on han de baixar per un volcà que hi ha pels afores per poder arribar al centre de la terra.

En baixar al centre de la terra viatgen per sota de la terra al voltant de tot l’oceà, després surten per un altre orifici i arriben a l’illa Stromboli, Itàlia.

Després de viure tota aquesta aventura tornen a casa.

 Seguidament podreu veure els diferents llocs per on passen els personatges, comencen amb Hamburg.

Hamburg és una ciutat d’Alemanya la qual és rica en cultura, ja que té molts teatres, com per exemple el »Teatre Anglès», el qual representen obres de teatre en anglès i amb actors natius.

Una foto de la ciutat de Hamburg a l’actualitat.

Després van cap a Reykjavíc, la segona ciutat visitada pels protagonistes.
Reykjavíc, els guèisers són bastant abundants, ja que tenen una forta línia de calor passant per sota de la ciutat i del territori. Es creu que allà es van asseure els primers Noruecs i que estaven liderats per Ingolfúr Arnarlson.

Fotografia de l’actual capital d’Indonesia

A partir d’aquí els protagonistes passen pel volcà Snæfellsjökull, el qual és dit volcà per la forma però realment és una glacera. No puc explicar el que hi havia dintre del volcà, ja que per motius més que clars, tot el que diuen que veuen allà abaix, és ficció, així que passem cap a l’illa italiana, Stromboli.
Aquesta illa, mes que una illa és un volcà sencer, ja que aquest ocupa tota la part de l’illa.
L’any 2000 va ser declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

Foto de l’illa Stromboli, a Itàlia

A continuació, teniu el mapa de tot el recorregut del llibre: